Brasiliansk vs Svensk politik

1889 den 15 november ledde Manuel Deodoro da Fonseca brasilianska revolutionärer i en statskupp mot den portugisiska monarkin och störtade kejsaren Pedro II och utropade Brasiliens självständighet.
Därmed avskaffas kejsardömet och Brasilien blev republik med Manuel Deodoro da Fonseca som sin första president i landet.
Idag i Brasilien är det Dia da Proclamação da República och röd dag.
För två veckor och en dag sedan var det presidentval och Dilma Rousseff valdes till landets första kvinnliga president. Dilma kommer ifrån Minas Gerais, Belo Horizonte där jag vistades mestadels under mina besök. Många är glada över att få en kvinnlig president, men det finns även de som inte tror att det kommer att hålla. Jag hejar på Dilma och hoppas att hon kommer att bli en bra president och göra bra saker för landet, och hon säger sig vilja göra mycket för landets kvinnor och fattiga.

I Sverige meddelade Mona Sahlin igår att hon avgår som partiledare för Socialdemokraterna. Sällan har väl ett sådant mediahat mot en partiledare skådats i Sverige. Det pratas om gamla synder, att det är hennes fel att det gick dåligt i valet. Gnällmedia. Ibland är svenskar bra på det. Att gnälla och klaga på saker. Det är ofta någons fel, det förstoras upp och blir löpsedlar så fort någon yttrar sig och det de sagt förvrids snabbt till något helt annat än vad denne egentligen sagt. Sånt blir jag trött på.Kommentarer
Postat av: Rastaman

Håller med! Tänka sig, I Sverige väljer man in ett högerextremistiskt parti i riksdagen, och röstar återigen på ett parti som vill att det ska gå bättre för det rika, och sämre för det fattiga.

Vi föredrar helldre en känslokall gubbe, än att få Sveriges första kvinnliga statsminister. Heja Sverige! Bildningsvinån på dom som röstar är antagligen så otroligt låg, eller så är det ett misslyckande av socialdemokraterna att inte få människor att engagera sig i samhällsdebatten. M.s (och egentligen partiers)retorik i media är så genomskinlig så att den inte kan tas seriöst. Det måste va så att folk bara inte bryr sig att hänga med av nån anledning.

2010-11-15 @ 19:05:41

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback