Nattlig vandring mot Bjuråker

Igår gick jag en promenad på 7 km från Delsbo till Bjuråker en mörk, kall och stormig novemberkväll. Snön virvlade omkring mig, det var bäcksvart efter att ha passerat Delsbo forngård, vinden blåste hårt och kallt mot mitt stelfrusna ansikte. Men, tänkte jag, kunde Nando Parrado korsa Anderna i sökande efter hjälp efter flygkraschen 1972, så borde väl jag kunna gå från Delsbo till Bjuråker trots vinterstorm. Tänk vad man kan åstadkomma bara man sätter saker i kontrast till varandra och får lite perspektiv på händelser!

Brasiliansk vs Svensk politik

1889 den 15 november ledde Manuel Deodoro da Fonseca brasilianska revolutionärer i en statskupp mot den portugisiska monarkin och störtade kejsaren Pedro II och utropade Brasiliens självständighet.
Därmed avskaffas kejsardömet och Brasilien blev republik med Manuel Deodoro da Fonseca som sin första president i landet.
Idag i Brasilien är det Dia da Proclamação da República och röd dag.
För två veckor och en dag sedan var det presidentval och Dilma Rousseff valdes till landets första kvinnliga president. Dilma kommer ifrån Minas Gerais, Belo Horizonte där jag vistades mestadels under mina besök. Många är glada över att få en kvinnlig president, men det finns även de som inte tror att det kommer att hålla. Jag hejar på Dilma och hoppas att hon kommer att bli en bra president och göra bra saker för landet, och hon säger sig vilja göra mycket för landets kvinnor och fattiga.

I Sverige meddelade Mona Sahlin igår att hon avgår som partiledare för Socialdemokraterna. Sällan har väl ett sådant mediahat mot en partiledare skådats i Sverige. Det pratas om gamla synder, att det är hennes fel att det gick dåligt i valet. Gnällmedia. Ibland är svenskar bra på det. Att gnälla och klaga på saker. Det är ofta någons fel, det förstoras upp och blir löpsedlar så fort någon yttrar sig och det de sagt förvrids snabbt till något helt annat än vad denne egentligen sagt. Sånt blir jag trött på.Brincando com amor e 2 meses...

Världens sötaste Joseane skojade med mig igår.
Hon sa:
-Jag pratar svenska ifrån Skåne.
-Really?
*någon sekunds tystnad*
-Schoouu. *ja med ett inåtvisslande ljud på norrländskt vis*
Så jäkla gulligt och roligt. Vi skrattade mycket efter det. Men hon vet att man inte säger så i Skåne skall tilläggas. :)  Vilken underbar och rolig tjej jag har!
Jag sa till henne på portugisiska att jag pratade portugisiska som en som Porto Alegre. Josy skrattade och sa att jag inte visste vart det låg eller hur de pratar där. Vilket hon har helt rätt i. ;)


Idag är det exakt två månader tills jag får träffa min älskade igen. Det här året har känts som världens längsta år och tiden kryper fram. Men nu känns det att det närmar sig. Avståndet är självklart jobbigt och svårt, men vi försöker trösta varandra och hålla mod och hopp uppe. Mina kompisar säger att de är sjukt imponerade av att jag och Josy klarar av att vara ifrån varandra så länge. Det är ingen dans på rosor, det är inte alltid lätt. Men snart får jag hålla min drömtjej i mina armar återigen efter nästan ett år ifrån varandra. Vi räknar dagarna och jag är glad varje gång jag vaknar upp på morgonen för jag vet att jag är en dag närmare henne!


Puss amor